Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Muzulmán áldás a katolikus papságra 

Egy muzulmán asszony megáldotta katolikus diakónus fiát, a templom oltáránál, ahol nem sokkal ezelőtt pappá szentelték. A maumere-i (Flores szigete) nagyszeminárium kápolnájában történt az eset. Tizenegy verbita diakónust szentelt pappá az ende-i püspök, mons. Vincensius Poto Kota Pr.

Meggyógyult muzulmán kislány 

 Egy muzulmán kislány meggyógyult Szent Charbel közbenjárására.

II. Országos Missziós Találkozó 

 „Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok.” (Lk. 10,24) Ez az evangéliumi mondat vált élővé bennünk, mikor október 3-án, szombaton körbenéztünk a budapesti, Rezső téri Magyarok Nagyasszonya templomban, ahol másodszor került megrendezésre a Missziós Gyermekek Társaságának, azaz a Szent Gyermekség Művének az országos találkozója.

A Szent Péter Apostol Műve magyarországi támogatói programja 

Egyetlen új pap is több ezer katolikus életét teheti jobbá a távoli területeken

Beiktatás Bugyin 

2015. szeptember 20-án beiktattunk hat új missziós gyermeket a váci egyházmegye egyik legtávolabbi zugában, Bugyi községben.

„Legyen nekem a Te igéd szerint!” 

Augusztus 2. és 6. között került megrendezésre a Szent Gyermekség Műve idei tábora nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton. Az idei téma a Szűzanyához kapcsolódott: „Legyen nekem a te igéd szerint.”

Legyen hol élniük… 

A Szent Gyermekség Műve 2014/2015. évi projektjével kapcsolatban márciusban látogatást tettem Kárpátalján. Célja elsősorban találkozás és beszélgetés volt, hogy pontos képet kapjunk a támogatásra kiszemelt leendő gyermekotthonról és a jelenlegi kárpátaljai viszonyokról.

Máltai-magyar missziós találkozó 

A Szent Gyermekség Műve keretén belül idén júliusban már harmadik alkalommal találkoztak a máltai és a magyar missziós gyermekek. Két éve volt az első találkozó Magyarországon. Tavaly mi utaztunk Máltára, most ismét ők látogattak meg bennünket. Fóton fogadtuk őket.

Testünk a Szentlélek temploma 

Az Ifjúsági Missziós Társulat nyári tábora Nagybárkányban

 

A föld sója és a világ világossága 

A 2014-2015 években a magyarországi Szent Péter Apostol Műve fiataljai a jótevőikkel együtt öt Pápua új-guineai papnövendéket támogatnak imával és adománnyal, akik a port-moresbyi Szentlélek Szemináriumban tanulnak.

Küldetésünk a misztériumjátékokban 

A nagybárkányi és pásztói ifjúsági missziósok több éve együttműködve szolgálják az Urat és embertársaikat a misztériumjátékok révén.

Idősként is gyermekmissziós vagyok! 

Felkerestük a 86 esztendős Bacsa Istvánné Szilágyi Magdi nénit, és kértük, meséljen gyermekkori missziós életéről