Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Kilátástalan helyzetekben csodát tehet Szent Filoména 

Számtalan csoda történt Mugnanóban és környékén, voltak olyanok is, amelyek jelentőségükben túlnőttek az eddigi "kis csodákon", és amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyon szigorú és dogmatikus egyházi vizsgálatok szabályai szerint is csodának minősüljenek és Filoména szentté avatását és nevének hivatalos megőrzését az utókor számára lehetővé tegyék. Az egyik ilyen "nagy csoda" egy francia hölgy, Pauline Marie Jaricot esete.

Gyermekmisszó Fóton 

A fóti Ökumenikus iskola médiaszakkörös diákjai készítették ezt a kisfilmet az iskolájukban is jelnlévő missziós lelkületről. 

Ferenc pápa: Kiengesztelődés Istennel 

Ferenc pápa február 10-én, Hamvazószerdán délután öt órakor szentmisét mutatott be a Szent Péter bazilikában. A koncelebráló papok között foglalt helyet az az ezer misszionárius, akik ezen a szentmisén vették a Szentatyától a hivatalos küldetésüket és indulnak a következő napokban a missziós állomáshelyükre, hogy gyóntató szolgálatuk során különleges fakultásuk jegyében feloldozást adjanak a bűnökre, a római pápának fenntartott sajátos esetekben is.

Boldogasszony zarándokvonat 2016 

2016-ban veszünk részt először missziós gyermek és ifjúsági csoporttal a Csíksomlyói Búcsún. A Misszió Tours szervezésében induló Boldogasszony zarándokvonattal és zarándok közösséggel kelünk útra, a magyarság legszebb ünnepére.  

Ferenc pápa: Osszuk meg javainkat! 

Február 10-én, hamvazószerdán tartott katekézisében a pápa a jubileumnak, vagyis az ötvenévente előírt szentévnek az intézményéről és annak időszerű tanításáról elmélkedett. Igazságos és emberhez méltó társadalmat kell építenünk, ennek első lépése pedig az, hogy megossszuk javainkat a rászorulókkal.

Nagyböjti missziós kalendárium 

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek nagyböjti jócselekedet naptára.

Irgalmasság Iskolája IV. (befogadás) 

"Az irgalmasságnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 

Szíriai helyzet 

Éheznek és fáznak a szíriai keresztények – az ősi Niszibisz érseke nyilatkozik

Ferenc pápa februári imaszándéka 

Ferenc pápa februári imaszándéka: „Hogy vigyázzunk a teremtésre, mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek!”

Elkezdődött a görögkatolikus nagyböjt 

A görögkatolikus egyházban február 8-án kezdetét vette a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak.

Eucharisztikus kongresszus Budapesten 

Interjú Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról

Hip-hop evangelizáció New York 

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.