Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Szíriai helyzet 

Éheznek és fáznak a szíriai keresztények – az ősi Niszibisz érseke nyilatkozik

Ferenc pápa februári imaszándéka 

Ferenc pápa februári imaszándéka: „Hogy vigyázzunk a teremtésre, mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek!”

Elkezdődött a görögkatolikus nagyböjt 

A görögkatolikus egyházban február 8-án kezdetét vette a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak.

Eucharisztikus kongresszus Budapesten 

Interjú Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról

Hip-hop evangelizáció New York 

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.

Ferenc pápa a szeminaristákhoz 

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli a neves intézmény, amelyet Boldog VI. Pál áldott meg 1965. november 11-én a II. Vatikáni Zsinat utáni nyitás szellemében. A szeminárium létrehozása azt a célt szolgálta, hogy falai között valódi papképzés folyjon, az egyház jövőjének építése. A római tanulmányok évei alatt a szeminaristák a belső megtérés révén megalapozhatják papi hivatásukat, amely a Jézussal való személyes kapcsolatban újul meg.

Irgalmasság Iskolája III. (ruhát adni) 

"Az irgalmassgnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 
 

Sport (!) 

Február 1. és 5. között a szlovákiai Nagymihály (Michalovce) ad otthont a katolikus papok teremlabdarúgó-Európa-bajnokságának. Az immár 10. alkalommal rendezendő kontinensviadalon a magyar válogatott 14 riválisával mérkőzik meg.

Irgalmasság Iskolája II. (inni adni) 

"Az irgalmassgnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 

„Irgalmassá növekedni, mint az Atya” 

Január 14-én tették közzé a Szentatya üzenetét, amelyet a 13–16 év közötti fiatalok szentévi találkozójára írt. A fiatalok jubileumát április 23. és 25. között rendezik meg Rómában. Ferenc pápa nekik szóló üzenetének magyar fordítását teljes terjedelmében közöljük.

Domonkos nővérek Irakban 

Az itt olvasható levelet a jelenleg Erbilben élő Domonkos Nővérek írták, akik – s ez a levél visszafogott stílusából nem derül  – az Iszlám Állam egyik katonai bázisától mindössze 30 km-r élnek.

Megvendégelték Róma szegényeit 

A tavaly indított kezdeményezés nagy sikere nyomán idén is eljött a kapuvári ÍzvadÁszok amatőr főzőcsapat Rómába, hogy Vízkeresztkor négyszáz szegényre főzzenek a Szent Egyed Közösség ingyenkonyháján.