Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Az ifjúsági világtalálkozó himnusza 

Megjelent a krakkói ifjúsági világtalálkozó himnusza magyaraul is. 

Rajzpályázat "Csodás tettek" 

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány XI: Nemzetközi Gyermekrajz Pályázata a világ gyermekei felé CSODÁS TETTEK címmel.  

A Szalézi Társaság nyilatkozata a jemeni terrortámadásban elhurcolt szalézi atyáról 

Március 4-én fegyveresek lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tíz munkatársa is életét vesztette, de a merénylők valószínűleg fogva tartják Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetest, aki a kolostorban élt, és a rajtaütés perceiben a kápolnában imádkozott.

A reményről szóló musicalt mutattak be Szíriában a szaléziak 

Az aleppói szalézi oratórium mintegy hetven fiatalja február 26-27-én mutatta be „A Színek Ura” című musicalt. A darab szerzői Pier Jabloyan szalézi szerzetes és Majed Zrek szalézi munkatárs, akik művüket Bosco Szent Jánosnak ajánlották.

Az Irgalmasság és Szent Márton kettős jubileuma 

A L'Osservatore Romano vatikáni napilap március 2-i számában jelent meg Veres András szombathelyi megyéspüspök, a MKPK elnöke cikke a Szent Márton-évről.

Erdő Péter második szentbeszéde az irgalmasságról 

Az irgalmasság szentévében nagyböjti tematikus szentbeszédsorozatot tart Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István-bazilikában, melynek tárgya: „Az irgalmasság testi és lelki cselekedetei”. A második szentbeszéd február 28-án, nagyböjt harmadik vasárnapján hangzott el.

Ferenc pápa szerdai katekézise az irgalmasság és a figyelmeztetés kapcsolatáról 

 Az irgalmasság témájának a sorozatában ezúttal a misericordia és a correctio, vagyis az irgalmasság és az intés-figyelmeztetés kapcsolatát elemezte. 

Ferenc pápa szerdai katekézise az irgalmasság és a hatalom kapcsolatáról 

Ferenc pápa szerdán délelőtt a napfényben fürdő Szent Péter téren tartott általános kihallgatás jubileumi katekézisét, ezúttal az irgalmasság és a hatalom témájának szentelte és példaként az ószövetségi Nábot szőlője történetét (1Kir 21,1-29) magyarázta. „A Szentírás sokszor beszél hatalmasokról, királyokról és arrogáns, erőszakos cselekedeteikről”. Minthogy példaértékű és sokatmondó a történet, Ferenc pápa röviden összefoglalta azt, mert nemcsak régi időkről szól, hanem az napjaink története is.

Testünk a kísértés eszköze vagy a Lélek temploma 

„Testünk a kísértés eszköze vagy a Lélek temploma?” címmel Mustó Péter jezsuita szerzetes és Kántor Árpád pszichológus beszélgettek február 16-án a budapesti görögkatolikus Panágia Központban arról, hogy lelki szempontból hogyan közelítsünk testi tapasztalatainkhoz.

Popzenével evangelizáló apácák Latin-Amerikában 

Különleges zenekar játszott február 17-én a Ferenc pápát fogadó sokaságnak a mexikói Ciudad Juárezben: a szerzetesnővérekből álló Siervas együttes.

Kilátástalan helyzetekben csodát tehet Szent Filoména 

Számtalan csoda történt Mugnanóban és környékén, voltak olyanok is, amelyek jelentőségükben túlnőttek az eddigi "kis csodákon", és amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyon szigorú és dogmatikus egyházi vizsgálatok szabályai szerint is csodának minősüljenek és Filoména szentté avatását és nevének hivatalos megőrzését az utókor számára lehetővé tegyék. Az egyik ilyen "nagy csoda" egy francia hölgy, Pauline Marie Jaricot esete.

Gyermekmisszó Fóton 

A fóti Ökumenikus iskola médiaszakkörös diákjai készítették ezt a kisfilmet az iskolájukban is jelnlévő missziós lelkületről.